Amxx Studio. Bu programdaki komutlar hem 1.8.3 için uygun değil, hem de include lar yetersiz idi. 1.8.3 için includelar geliştirildi.
Amxx Studio Nedir? :
Bu program eklentiyi daha rahat ve doğru kodlayabilmemizi, düzenleyebilmemizi ve amxx e çevirmemizi sağlar. Bunları not belgesinde açarak da yapabilirsiniz. Siteden de amxxe çevirebilirsiniz. Ama bu programda amxx e çevirirken eğer eklentide hata var ise hatayı gösterme özelliği vardır. Böylelikle hataları daha kolay düzeltebilirsiniz.
Sma Dosyası Nasıl Amxx Dosyasına Çevirebilir? :
Kod: Tümünü seç
** Bu programı kullanmadan önce bu basit ayarı bir defa yapmamız gerekiyor. Programa derleyici göstermeliyiz. **
1 -> Yukarıdaki "Tools" sekmesinden "Settings" e basın. [Bunların yerine F12 ye basmanızda aynı menüyü açacaktır]
2 -> Çıkan pencerede, "Compiler Settings" e basın.
3 - > İlk boşluktaki ... (üç nokta) ya basın.
4 -> Çıkan yeni pencerede programı kurduğunuz yeri bulun. Klasörde compiler dosyasına girin.
5 -> "amxxpc.exe" yi seçip "Aç" tuşuna basın.
Bu andan sonra Amxx Studio'da istediğiniz sma dosyasını çevirebilirsiniz.

Warning hataları ve çözümleri : :
... .sma(31): warning 217: loose indentation
31. rakamdaki uyumsuzluğu düzelttim.
... .sma(31): warning 204: symbol is assigned a value that is never used: PurposeLess
new PurposeLess yazan yeri bulup PurposeLess i kaldırdım. Eklentideki tüm PurposeLess leri temizledim sorun çözüldü.
... .sma(31): warning 233: symbol "client_disconnect" is marked as deprecated: Use client_disconnected
bu hata ile karşılaşırsınız. Çözümü çok basittir. public client_disconnect(id) olan yeri buluyoruz ve
disconnect olan yeri disconnected olarak değiştiriyoruz. Sorun çözülmüştür.
Ve warningleri çok olduğu için yazamadığım "dhudmessage"
içinde bulunmaktadır. Yani fazladan bu include u tanıtmanıza hiçbir gerek yoktur. Tanıttığınız an hata alırsınız.
En basit çözümü eklentideki #include <dhudmessage> yazısını kaldırmaktır.
Çok warning hatası bulunmakta hepsini yazamayacağım fakat sorunun olduğu yeri çevirmeye çalışırsanız sorunun çözümünü bulabilirsiniz.
Program Tema Sahibi :
Fatih ~ EjderYa
Derleyici Sahibi :
Yek'-ta