Discord sunucumuz açılmıştır, hepinizi bekleriz

https://discord.gg/43gGDQe6tS

Amxx Studio [1.8.3]

Moderatör: Moderatörler

Forum kuralları
[font size=20] DİKKAT [/font]

Silinmiş konu içerikleri hiçbir şekilde kontrol edlimemektedir. İndirdiğiniz dosyaların sorumluluğu tamamiyle size aittir.
Mutlaka indirdiğiniz dosyaları antivirüs ile taratınız.
Kullanıcı avatarı

Konu Sahibi
Colditz

Amxx Studio [1.8.3]

Mesaj gönderen Colditz »

Eski Amxx Studio paylaştığından ne farkı var? :
Amxx Studio. Bu programdaki komutlar hem 1.8.3 için uygun değil, hem de include lar yetersiz idi. 1.8.3 için includelar geliştirildi.

Amxx Studio Nedir? :
Bu program eklentiyi daha rahat ve doğru kodlayabilmemizi, düzenleyebilmemizi ve amxx e çevirmemizi sağlar. Bunları not belgesinde açarak da yapabilirsiniz. Siteden de amxxe çevirebilirsiniz. Ama bu programda amxx e çevirirken eğer eklentide hata var ise hatayı gösterme özelliği vardır. Böylelikle hataları daha kolay düzeltebilirsiniz.

Sma Dosyası Nasıl Amxx Dosyasına Çevirebilir? :

Kod: Tümünü seç

** Bu programı kullanmadan önce bu basit ayarı bir defa yapmamız gerekiyor. Programa derleyici göstermeliyiz. ** 
1 -> Yukarıdaki "Tools" sekmesinden "Settings" e basın. [Bunların yerine F12 ye basmanızda aynı menüyü açacaktır]
2 -> Çıkan pencerede, "Compiler Settings" e basın.
3 - > İlk boşluktaki ... (üç nokta) ya basın.
4 -> Çıkan yeni pencerede programı kurduğunuz yeri bulun. Klasörde compiler dosyasına girin.
5 -> "amxxpc.exe" yi seçip "Aç" tuşuna basın.

Bu andan sonra Amxx Studio'da istediğiniz sma dosyasını çevirebilirsiniz. 
Resim soldan sağa doğru ayarlı;
Resim

Warning hataları ve çözümleri : :

... .sma(31): warning 217: loose indentation
Çözümü basittir en başta yazan sayıdaki satıra gidip oradaki düzensizliği düzeltin. Mesela ben yukarda 31. rakamı gösterdim.
31. rakamdaki uyumsuzluğu düzelttim.

... .sma(31): warning 204: symbol is assigned a value that is never used: PurposeLess
Burada used dan sonraki kelimenin hiç kullanılmadığını söylüyor. Mesela ben yukarda PurposeLess i gösterdim.
new PurposeLess yazan yeri bulup PurposeLess i kaldırdım. Eklentideki tüm PurposeLess leri temizledim sorun çözüldü.

... .sma(31): warning 233: symbol "client_disconnect" is marked as deprecated: Use client_disconnected
Bu hatada 1.8.3 derleyicisi olan sunucularda olan bir hata. Siz eklentilerinizde böyle hata almayabilirsiniz fakat sunucuya yüklerken
bu hata ile karşılaşırsınız. Çözümü çok basittir. public client_disconnect(id) olan yeri buluyoruz ve
disconnect olan yeri disconnected olarak değiştiriyoruz. Sorun çözülmüştür.

Ve warningleri çok olduğu için yazamadığım "dhudmessage"
Yine 1.8.3 derleyicisi olan sunucularda olan bir hata. Dhudmessage ayrı bir include olmasına rağmen artık amxmodx eklentisinin
içinde bulunmaktadır. Yani fazladan bu include u tanıtmanıza hiçbir gerek yoktur. Tanıttığınız an hata alırsınız.
En basit çözümü eklentideki #include <dhudmessage> yazısını kaldırmaktır.

Çok warning hatası bulunmakta hepsini yazamayacağım fakat sorunun olduğu yeri çevirmeye çalışırsanız sorunun çözümünü bulabilirsiniz.

Program Tema Sahibi :
Fatih ~ EjderYa

Derleyici Sahibi :
Yek'-ta
Bu mesaja eklenen dosyaları görüntülemek için gerekli izinlere sahip değilsiniz.

Link:
Linklerini gizle
Linki Kopyala
Kullanıcı avatarı

Tasarimci v2

Amxx Studio [1.8.3]

Mesaj gönderen Tasarimci v2 »

Dosyalar hatalı

Link:
Linklerini gizle
Linki Kopyala
Kullanıcı avatarı