Discord sunucumuz açılmıştır, hepinizi bekleriz

https://discord.gg/43gGDQe6tS

Skyname'i default yapma

Eklenti sorunlarınız ve özel eklenti istekleriniz

Moderatör: Moderatörler

Kullanıcı avatarı

Konu Sahibi
legendlord
Server Ip/DNS: 213.238.173.79
Clan İsmi: Secret x.T.c

Skyname'i default yapma

Mesaj gönderen legendlord »

Arkadaşlar merhaba, birkaç gündür bu konuyla uğraşıyorum. Bir sonuca varamadım.
ilk isteğim gökyüzünü default ayarı yapmak, eğer engelleyen bir şey varsa panelde "office" yapmak

Şöyle ki hangi map olursa olsun server otomatik gökyüzünü "desert" yapıyor.

- amx_cvar sv_skyname "office" olarak panelden girdim. Map değiştirdim. Tekrar "desert" oluyor. (orjinal env lerin hemen hepsini girdim kabul etmiyor. forumda araştırırken "space" isimli olanı eklemiştim onu kabul etti sadece. "office" panelden girince olmuyor yani.)

- oyun sırasında konsoldan amx_cvar sv_skyname "office" olarak giriyorum. retry çekince oluyor ama bu da tam çözüm değil, map değişince tekrar "desert" oluyor çünkü.

- Forumda benzer konuda bir arkadaş gfx/env e tga larını ekleyin demiş. O da olmadı.

Yardım edebilcek biri varsa çok sevinirim.

Link:
Linklerini gizle
Linki Kopyala
Kullanıcı avatarı

Colditz

Skyname'i default yapma

Mesaj gönderen Colditz »

Cvar ayarını amxx.cfg içine yazıp dener misiniz?

Link:
Linklerini gizle
Linki Kopyala
Kullanıcı avatarı

Konu Sahibi
legendlord

Skyname'i default yapma

Bunu steam'den söylemiştiniz bana, denedim dediğim oydu. Ayrı olarak extra ayarlara yazarakta denedim. Değişmiyor malesef.

Link:
Linklerini gizle
Linki Kopyala
Kullanıcı avatarı

Colditz

Skyname'i default yapma

Mesaj gönderen Colditz »

legendlord yazdı: Cum Tem 17, 2020 6:29 pm Bunu steam'den söylemiştiniz bana, denedim dediğim oydu. Ayrı olarak extra ayarlara yazarakta denedim. Değişmiyor malesef.
Map değişince konsola sadece "amx_cvar sv_skyname" yazınca çıkan cvar değerini söyleyebilir misin?

Link:
Linklerini gizle
Linki Kopyala
Kullanıcı avatarı

Konu Sahibi
legendlord

Skyname'i default yapma

Colditz yazdı: Cum Tem 17, 2020 6:31 pm
legendlord yazdı: Cum Tem 17, 2020 6:29 pm Bunu steam'den söylemiştiniz bana, denedim dediğim oydu. Ayrı olarak extra ayarlara yazarakta denedim. Değişmiyor malesef.
Map değişince konsola sadece "amx_cvar sv_skyname" yazınca çıkan cvar değerini söyleyebilir misin?
tabi: "desert" olarak çıkıyor.

Konuya giriştide yazdığım gibi orijinal env lerin hemen hepsini denedim. Hepsinde "desert" olarak kalıyor. Sadece "space" isimli bi env i kabul etti amxx.cfg den.

Link:
Linklerini gizle
Linki Kopyala
Kullanıcı avatarı

Colditz

Skyname'i default yapma

Mesaj gönderen Colditz »

Denedim, sıkıntısız çalıştı. #define bölümünden istediğinizi ayarlayabilirsiniz.

Kod: Tümünü seç

#include <amxmodx>

#define skyname		"office"

public plugin_init() {
	register_plugin("Skyname", "1.0", "PurposeLess");

set_task(0.1, "@changeskyname");
}

@changeskyname()
{
	set_cvar_string("sv_skyname", skyname);
}

Link:
Linklerini gizle
Linki Kopyala
Kullanıcı avatarı

OPC Line
Server Ip/DNS: 213.238.173.xx
Clan İsmi: *YouKnowMyName*

Skyname'i default yapma

Mesaj gönderen OPC Line »

Eklentiye gerek yok. Oyunu kurduğun yere giriyorsun. Daha sonra gfx > env içerisinden istediğin gökyüzünün sky dosyalarını kopyalayıp (6 tane dosya olacak) paneldeki gfx > env içerisine atıyosun. Amxmodx ayarları kısmına da amx_cvar sv_skyname "xx" şeklinde yazarsan olur.

Link:
Linklerini gizle
Linki Kopyala
Kullanıcı avatarı

Colditz

Skyname'i default yapma

Mesaj gönderen Colditz »

OPC Line yazdı: Cum Tem 17, 2020 9:06 pm Eklentiye gerek yok. Oyunu kurduğun yere giriyorsun. Daha sonra gfx > env içerisinden istediğin gökyüzünün sky dosyalarını kopyalayıp (6 tane dosya olacak) paneldeki gfx > env içerisine atıyosun. Amxmodx ayarları kısmına da amx_cvar sv_skyname "xx" şeklinde yazarsan olur.
sv_skyname cvar ayarı her harita değiştiğinde değişiyor diyor. Bu demin attığım eklenti ile düzeliyor. İsteği, yeni bir gökyüzü eklemek değil.

Link:
Linklerini gizle
Linki Kopyala
Kullanıcı avatarı

OPC Line
Server Ip/DNS: 213.238.173.xx
Clan İsmi: *YouKnowMyName*

Skyname'i default yapma

Mesaj gönderen OPC Line »

Colditz yazdı: Cum Tem 17, 2020 9:11 pm
OPC Line yazdı: Cum Tem 17, 2020 9:06 pm Eklentiye gerek yok. Oyunu kurduğun yere giriyorsun. Daha sonra gfx > env içerisinden istediğin gökyüzünün sky dosyalarını kopyalayıp (6 tane dosya olacak) paneldeki gfx > env içerisine atıyosun. Amxmodx ayarları kısmına da amx_cvar sv_skyname "xx" şeklinde yazarsan olur.
sv_skyname cvar ayarı her harita değiştiğinde değişiyor diyor. Bu demin attığım eklenti ile düzeliyor. İsteği, yeni bir gökyüzü eklemek değil.
Benim dediğimde onun için zaten. Ben trainyard kullanıyorum normalde ama şu CSD standart gökyüzü var ilk aldığımda. Amxmodx ayarları kısmına sv_skyname "trainyard" yazdığımda map değiştiğimde geri def haline dönüyor. Ama bu dediğimi yapınca sistem o dosyaları görüyor değişmiyor. Amxmodx ayarları kısmına ne yazdıysam o oluyor. Deneyebilirsin :) :)

Link:
Linklerini gizle
Linki Kopyala
Kullanıcı avatarı

Colditz

Skyname'i default yapma

Mesaj gönderen Colditz »

OPC Line yazdı: Cum Tem 17, 2020 9:20 pm Benim dediğimde onun için zaten. Ben trainyard kullanıyorum normalde ama şu CSD standart gökyüzü var ilk aldığımda. Amxmodx ayarları kısmına sv_skyname "trainyard" yazdığımda map değiştiğimde geri def haline dönüyor. Ama bu dediğimi yapınca sistem o dosyaları görüyor değişmiyor. Amxmodx ayarları kısmına ne yazdıysam o oluyor. Deneyebilirsin :) :)
Eklenti ile yapınca da pek bir şey değişmiyor. Harita değiştikten 1 salise sonra cvar ayarını otomatik değiştiriyor ve başka hiçbir işlem yapmıyor. Çalışıyorsa, hangisi kolay geliyorsa, sıkıntı yok istediğini kullansınlar.

Link:
Linklerini gizle
Linki Kopyala