Merhaba arkadaşlar bir sualim olacak. Bir çok mapta misal jail_buyukisyan_dark gibi maplari servere yüklerken ekstradan bir wad dosyası olmamasına rağmen haritanın içinde yapımcının v.s reklamları var. wad dosyası kullanmadan haritaya nasıl reklamımızı ekleyebiliriz veyahut wadı nasıl .bsp'nin içine gömeiibiliriz?
serhat2110 yazdı: Çrş Nis 01, 2020 10:27 am
Merhaba arkadaşlar bir sualim olacak. Bir çok mapta misal jail_buyukisyan_dark gibi maplari servere yüklerken ekstradan bir wad dosyası olmamasına rağmen haritanın içinde yapımcının v.s reklamları var. wad dosyası kullanmadan haritaya nasıl reklamımızı ekleyebiliriz veyahut wadı nasıl .bsp'nin içine gömeiibiliriz?
Wadda teklam var lakin panele wad gerekmeden bsp renderlanıyor wadsız reklam ekleyemezsiniz.
serhat2110 yazdı: Çrş Nis 01, 2020 10:27 am
Wadda teklam var lakin panele wad gerekmeden bsp renderlanıyor wadsız reklam ekleyemezsiniz.
hocam buyukisyan darkı bilirsiniz orada mesela kznin altında reklam var fakat o haritayı sunucuya yüklerken bir .bsp ile bir .res dosyası var .wad dosyası paylaşmıyor fakat mapin içinde reklam var onu nasıl yapmış olabilir? Birde hocam map ile ilgili bir kaç sorum daha var konuyu doldurmamak adına özelden mesaj atarsam bir kaç soruma yanıt verir misiniz acaba
Şöyle bir şey var mesela oyunda çarkıfelek var ve bunlar oyunun defaultunda yok wadlarla yapılıyor fakat o mapda da olmasına rağmen hiç bir wad yüklenmeden bunlar çıkıyor. bunlarda aynı mantıkla .spr ile yapılabilir mi?
Harita yapıyorum fakat hazır wadları kullanıyorum ve boyutları 50-60mb. bunları sunucuyua yüklemek gerçekten uzun sürüyor. Ayrıca yaptığım mapları paylaşmak istiyorum boyut büyük olduğu için forumlara v.s yüklemekte zorluk çekiyorum. O yüzden sadece kullandığım wadları haritaya gömebilir miyim acaba?
-wadinclude ile istediğin .wad dosyasını haritana gömebiliyorsun. Ancak bu boyutun düşmesi demek değil. Sonuçta bu veriler bir yerden geliyor. Kayıp olmuyor ki boyut düşsün. Serhat konu hakkında belki daha fazla ayrıntı verebilir.
Başka sitelerde bu konu hakkında videolu anlatımlar mevcut ancak reklam olmaması açısından atmıyorum. Googleda Valve Hammer Editor haritaya wad gömme diye aratabilirsin.