ADOW yazdı: Çrş Haz 05, 2019 3:16 pm
Valve Hammer Editoru en kısa zamanda nasıl ögrenebilirim cs 1.6 da map yapmayı yani hangi programları indirmeliyim kısacası nasıl
baslaya bilirim ?
Arkadaşın dediği gibi küçük şeylerle başla youtubedan videolar izle mesela ışınlama nasıl yapılır kapı nasıl yapılır vb bi süre sonra öğreniyorsun herşeyi
Youtubede sinoplu sefa var. İlkten başlıyorsan programı kurma ve mapı baştan öğrenmek istiyorsan senin için bence ideal ve video listesini eksiksiz izlemeye çalış. İleride kendini geliştirmek istiyorsan yabancı kanallara göz atabilirsin.
Ben ayarlarını yaptıktan sonra yavaş yavaş çizmeye başladıydım. Özelliklerini öğrendim neyin ne olduğunu öğrendim. Şuan çok basit geliyor. Tek sorunum haritayı dev harita yapmam. @Serhat Öndeş abi bu boyut hakkında ne yapabilirim. Ne yapsam playerden çok büyük oluyor. Son günlerde çize çize biraz daha küçülttüm ama cidden yine olmuyor .
KG51 yazdı: Cum Haz 14, 2019 11:30 am
Youtubede sinoplu sefa var. İlkten başlıyorsan programı kurma ve mapı baştan öğrenmek istiyorsan senin için bence ideal ve video listesini eksiksiz izlemeye çalış. İleride kendini geliştirmek istiyorsan yabancı kanallara göz atabilirsin.
O adam cidden yanlış bilgiler veriyor. Önermiyorum. Sadece neyin ne olduğunu öğren yeter o adamdan.
omertas14544 yazdı: Cum Haz 14, 2019 11:47 am
Ben ayarlarını yaptıktan sonra yavaş yavaş çizmeye başladıydım. Özelliklerini öğrendim neyin ne olduğunu öğrendim. Şuan çok basit geliyor. Tek sorunum haritayı dev harita yapmam.
@Serhat Öndeş abi bu boyut hakkında ne yapabilirim. Ne yapsam playerden çok büyük oluyor. Son günlerde çize çize biraz daha küçülttüm ama cidden yine olmuyor .
Şöyle zamanında bende öyle görüyordum harita aslında valve hammerde büyük gözüküyor oyun için bu kadar büyük olmuyor. Birde kalın nesne çizmek yerine daha ince detaylar olmalı haritaya büyük bir çizimden başlamak yerine ufak tefek maplar yapmak daha mantıklı. Örnek, basebuilder, gungame gibi