Kendi aramızda tartışma, ben birbirimize muhalefet olmayı çok severimJessinary15 yazdı: Çrş Ara 12, 2018 12:04 am Mesajları Baştan Okuyup Okuyup Duruyorum Diyorum Ne Diyo Bunlar![]()
Plugin Yapımı
Moderatör: Moderatörler
-
ulyoS
Plugin Yapımı
| Link: | |
| Linklerini gizle |
Plugin Yapımı
Öncelik ile algoritma. Hiç bilmiyor isen code.org a giriş yapıp kurs2 ve kurs3 ü bitiriyorsun.
C programlamaya giriş ve algoritmaya giriş ilk 13 ders, oynatma listesi; https://www.youtube.com/playlist?list=P ... qFO3nwIZ5i
C ye devam etmek isen 13'ten sonrasına devam et, ama ben 1.6 ya başlayacağım der isen ilk 13 ders senin için yeterli.
Pawn diline geçtiğin vakit(1.6 eklenti yazmak için), güncel kütüphane olan reapiden başlayabilirsin. Yukarıda yazdıklarımı yaptıktan sonra benim anlattığım ders videosunu rahatlık ile yapabilirsin, ki bende zaten hiç bilmeyen birisinin anlayabileceği düzeyde anlattım. Ne nerden geliyor, neden geliyor, neden bunu yapıyorum vs. bütün hepsini açıklıyorum.
C ile tek farkı değişken tanımlamaları. int blabla ile tanıttığın vakit blabla değişkeni int oluyor, ama pawn da tanımlandırır iken new blabla olarak tanımlandırıyorsun. Ve eğer pawn da float bir değişken tanımlandırmak ister isen new Float:blabla şeklinde tanımlandırıyorsun.
Pawnda string değişken yoktur, her adresini doldurduğun int değişkenler vardır. Bu dediğim biraz daha sonrası için.
C de int main() [ } var, pawnda public plugin_init(){ } diyebilirsin. Bu tamamı ile kullandığın kütüphane ile alakalı. C deki main, stdio kütüphanesinde tanımlıdır, pawn da plugin_init, amxmodx kütüphanesinde tanımlıdır.
C programlamaya giriş ve algoritmaya giriş ilk 13 ders, oynatma listesi; https://www.youtube.com/playlist?list=P ... qFO3nwIZ5i
C ye devam etmek isen 13'ten sonrasına devam et, ama ben 1.6 ya başlayacağım der isen ilk 13 ders senin için yeterli.
Pawn diline geçtiğin vakit(1.6 eklenti yazmak için), güncel kütüphane olan reapiden başlayabilirsin. Yukarıda yazdıklarımı yaptıktan sonra benim anlattığım ders videosunu rahatlık ile yapabilirsin, ki bende zaten hiç bilmeyen birisinin anlayabileceği düzeyde anlattım. Ne nerden geliyor, neden geliyor, neden bunu yapıyorum vs. bütün hepsini açıklıyorum.
C ile tek farkı değişken tanımlamaları. int blabla ile tanıttığın vakit blabla değişkeni int oluyor, ama pawn da tanımlandırır iken new blabla olarak tanımlandırıyorsun. Ve eğer pawn da float bir değişken tanımlandırmak ister isen new Float:blabla şeklinde tanımlandırıyorsun.
Pawnda string değişken yoktur, her adresini doldurduğun int değişkenler vardır. Bu dediğim biraz daha sonrası için.
C de int main() [ } var, pawnda public plugin_init(){ } diyebilirsin. Bu tamamı ile kullandığın kütüphane ile alakalı. C deki main, stdio kütüphanesinde tanımlıdır, pawn da plugin_init, amxmodx kütüphanesinde tanımlıdır.
| Linklerini gizle |
-
By.King ►EmrullaH◄
Yasaklı Üye
- İletişim:
Plugin Yapımı
Her şeyi 1 solukta okudum
Bence en iyi başlangıç yöntemi kodları araştırmak yani hangi kodun ne işe yaradığını anlamak ki ben bunu kullanarak ilk eklentimi yazdım ve hatalar oldu bunlarıda danıştım
Bence en iyi başlangıç yöntemi kodları araştırmak yani hangi kodun ne işe yaradığını anlamak ki ben bunu kullanarak ilk eklentimi yazdım ve hatalar oldu bunlarıda danıştım
| Linklerini gizle |
-
Enes Berke
Konu Sahibi - Mesajlar: 442
- Server Ip/DNS: 213.238.173.80
- Clan İsmi: Jessinary
- İletişim:
Plugin Yapımı
Beyler Düşündüm Bende Bu Ise Başlamayı Istiyorum Şimdi Tam Olarak Nerden Başlamalıyım Yektanin Dediğine Katiliyormusunuz Nerden Başlamam Gerektigine
| Linklerini gizle |
-
Enes Berke
- İletişim:
Plugin Yapımı
Su siralar , labaratuvar deneyleri vs. Baya yogun oldugu icin yarindanda yakin degil malesef : )
| Linklerini gizle |
-
Enes Berke
- İletişim:
Plugin Yapımı
Fatih ~ EjderYa yazdı: Çrş Ara 12, 2018 2:13 pm Su siralar , labaratuvar deneyleri vs. Baya yogun oldugu icin yarindanda yakin degil malesef : )
| Linklerini gizle |
-
amad
- Clan İsmi: Ke$`h | Gaming
- İletişim:
Plugin Yapımı
Evet uygulayabilirsin..Jessinary15 yazdı: Çrş Ara 12, 2018 2:15 pmSıkıntı Yok Peki Nerden Başlıyacağım Şimdi Yektanin dediğini uygulasammi
| Linklerini gizle |
-
Enes Berke
- İletişim:
Plugin Yapımı
O Zaman Hazirlanin Yeni Bir Pluginci Doğuyor
(Konu Kilitlenebilir)
(Konu Kilitlenebilir)