Plugin kodlamada bazı komutları atarmısınız
Moderatör: Moderatörler
-
Konu Sahibi - Mesajlar: 14
- Clan İsmi: PwNage
Öncelikle merhaba. Yeni yeni bu işe başladım. 2 sorum var.
1.si: Silah menu eklentisi yazdım kendimce. Bu menunun say komuduyla değilde doğar doğmaz çıkmasını istiyorum. Ama kodu bir türlü bulamadım
2.si : bi cvar komutunu eklentiye nasıl eklerim. Örneğin respawn_enabled komutunu nereye ve nasıl ekleyeceğim?
Yardım eden arkadaşlara şimdiden teşekkürler.
1.si: Silah menu eklentisi yazdım kendimce. Bu menunun say komuduyla değilde doğar doğmaz çıkmasını istiyorum. Ama kodu bir türlü bulamadım
2.si : bi cvar komutunu eklentiye nasıl eklerim. Örneğin respawn_enabled komutunu nereye ve nasıl ekleyeceğim?
Link: | |
Linklerini gizle |
-
1) Doğar doğmaz silah verme eklentisi. Bu eklentiyi inceleyerek öğrenebilirsin.
Silah vermeyi silip menünüze yönlendirebilirsiniz.
eklentiler-pluginler/otomatik-silah-verme-t19515.html
2) cvar komutunu eklentiye eklemen için öncelikle bir new oluşturman gerek
Sonra bu cvarı tanıtmamız gerek. plugin_init e geliyoruz ve içine bu komutu yazıyoruz.
Daha sonra bunu mesela 1 - 0 yani açma kapama olarak algılaması için get_pcvar_num komutunu kullanıyoruz.
get_pcvar_num(cvar_isim) bu komut cvarı algılar. Mesela amx_cvar cvar_ismi 99 yaptınız. get_pcvar_num(cvar_isim) 99 oluyor, böyle düşünebilirsiniz.Bir örnek verdim aşağıda bakabilirsin
2) cvar komutunu eklentiye eklemen için öncelikle bir new oluşturman gerek
Kod: Tümünü seç
new cvar_isim
cvar_isim = register_cvar("cvar_ismi", "cvar_ayari 0 1 2 3 veya 100");
get_pcvar_num(cvar_isim) bu komut cvarı algılar. Mesela amx_cvar cvar_ismi 99 yaptınız. get_pcvar_num(cvar_isim) 99 oluyor, böyle düşünebilirsiniz.Bir örnek verdim aşağıda bakabilirsin
#include <amxmodx>
new bool:g_engel[33], cvar_purposeless, cvar_radiokullanim;
public plugin_init() {
register_plugin("CVAR", "1.0", "PurposeLess");
register_clcmd("radio1", "clcmd_radio");
cvar_purposeless = register_cvar("radio_engel", "1");
cvar_radiokullanim = register_cvar("radio_kacsaniyekullanamasin", "30");
}
public client_putinserver(id)
{
g_engel[id] = false;
}
public client_disconnected(id)
{
if(task_exists(id)) remove_task(id);
}
public clcmd_radio(id)
{
if(get_pcvar_num(cvar_purposeless)) //Eger radio_engel cvari acik ise
{
if(g_engel[id])
{
client_print(id, print_chat, "[ %i ] saniyede 1 kere radio kullanabilirsiniz.", get_pcvar_num(cvar_radiokullanim));
//Yukarida 30 saniyede 1 radio kullacagini yazdim. Cvar kac olursa %i da o olur.
return 1;
}
set_task(get_pcvar_float(get_pcvar_num(cvar_radiokullanim)), "clcmd_radio2", id);
//Burada radio kullandi adam. 30 saniye sonra tekrar kullanabilecek sekilde ayarladik
//get_pcvar_float kullandik cunku bu cvari yuzdelik yapti. yani 30.0;
}
return 0;
}
public clcmd_radio2(id)
{
g_engel[id] = false;
}
Linklerini gizle |
-
Öncelikle değerli yorumun için teşekkürler. Ama sanırım kendimi doğru ifade edememişim.Colditz yazdı:1) Doğar doğmaz silah verme eklentisi. Bu eklentiyi inceleyerek öğrenebilirsin.
2) cvar komutunu eklentiye eklemen için öncelikle bir new oluşturman gerekSonra bu cvarı tanıtmamız gerek. plugin_init e geliyoruz ve içine bu komutu yazıyoruz.Kod: Tümünü seç
new cvar_isim
Daha sonra bunu mesela 1 - 0 yani açma kapama olarak algılaması için get_pcvar_num komutunu kullanıyoruz.Kod: Tümünü seç
cvar_isim = register_cvar("cvar_ismi", "cvar_ayari 0 1 2 3 veya 100");
#include <amxmodx> new bool:g_engel[33], cvar_purposeless, cvar_radiokullanim; public plugin_init() { register_plugin("CVAR", "1.0", "PurposeLess"); register_clcmd("radio1", "clcmd_radio"); register_clcmd("radio1", "clcmd_radio"); register_clcmd("radio1", "clcmd_radio"); cvar_purposeless = register_cvar("radio_engel", "1"); cvar_radiokullanim = register_cvar("radio_kacsaniyekullanamasin", "30"); } public client_putinserver(id) { g_engel[id] = false; } public client_disconnected(id) { if(task_exists(id)) remove_task(id); } public clcmd_radio(id) { if(get_pcvar_num(cvar_purposeless)) //Eger radio_engel cvari acik ise { if(g_engel[id]) { client_print(id, print_chat, "[ %i ] saniyede 1 kere radio kullanabilirsiniz.", get_pcvar_num(cvar_radiokullanim)); //Yukarida 30 saniyede 1 radio kullacagini yazdim. Cvar kac olursa %i da o olur. return 1; } set_task(get_pcvar_float(get_pcvar_num(cvar_radiokullanim)), "clcmd_radio2", id); //Burada radio kullandi adam. 30 saniye sonra tekrar kullanabilecek sekilde ayarladik //get_pcvar_float kullandik cunku bu cvari yuzdelik yapti. yani 30.0; } return 0; } public clcmd_radio2(id) { g_engel[id] = false; }
2.ci soruda bi cvar atamayı değil zaten oyunda var olan bi cvarı plugine eklemeyi sordum. örnegin amx_cvar sv_restart gibi bi cvar kodunu plugine eklemeyi.
Linklerini gizle |
-
Ne yazıkki ts3 vent gibi programlar kullanmıyorum . Bana eski KnightOnline günlerimi hatırlayıyorXeɴoɴ GaminG yazdı:İSTERSENİZ YAPIYIM TS3 ATINLive4Love yazdı:Öncelikle merhaba. Yeni yeni bu işe başladım. 2 sorum var.

Linklerini gizle |
-
- Server Ip/DNS: -
- Clan İsmi: -
- İletişim:
sv_restart komutunu örnek göstermişsin ondan devam edeyim:
/* Sublime AMXX Editor v2.2 */
#include <amxmodx>
new sv_restart
public plugin_init()
{
sv_restart = register_cvar("sv_restart","1")
register_clcmd("say /denebeni","denebeni")
}
public denebeni(id){
set_pcvar_num(sv_restart,1) // 1 yazdığın yere ne yazarsan o kadar süre sonra restart atar
}
Linklerini gizle |
-
Teşekkürler. Birazdan deneyeceğim.emirakpinar yazdı:sv_restart komutunu örnek göstermişsin ondan devam edeyim:
/* Sublime AMXX Editor v2.2 */ #include <amxmodx> new sv_restart public plugin_init() { sv_restart = register_cvar("sv_restart","1") register_clcmd("say /denebeni","denebeni") } public denebeni(id){ set_pcvar_num(sv_restart,1) // 1 yazdığın yere ne yazarsan o kadar süre sonra restart atar }
Linklerini gizle |
-
Böyle denersen swye tekrardan sv_Restart komutunu eklersin böyle kullanmak tavsiye edilmiyor.
Yanlış anlamışım uğraştım o kadar lanet olsun
Aynı şekilde get_pcvar_num koduyla yapacaksın ama cvarı tanıtmak için bu komutu kullanacaksın
yani register_cvar olan yere bunu yaz

Aynı şekilde get_pcvar_num koduyla yapacaksın ama cvarı tanıtmak için bu komutu kullanacaksın
cvaradi = get_cvar_pointer("sv_gravity")
Linklerini gizle |
-
Sağol hocam. Ama boşa uğraşmış olmadın . İlerde her yeni cvar atamamda bi dua alırsınColditz yazdı:Böyle denersen swye tekrardan sv_Restart komutunu eklersin böyle kullanmak tavsiye edilmiyor.
Aynı şekilde get_pcvar_num koduyla yapacaksın ama cvarı tanıtmak için bu komutu kullanacaksınyani register_cvar olan yere bunu yazKod: Tümünü seç
cvaradi = get_cvar_pointer("sv_gravity")

Linklerini gizle |