Ben pawn dilini c# ve c++ ile karışık derlenip ortaya çıkan bir dil diye biliyorum.necati_dgn yazdı: Sal Ara 11, 2018 11:20 pm @Captan Price Pawn, C tabanlı bir programlama dili olmakla kalmayıp yine C'den esinlenilerek ortaya çıkmış bir programlama dilidir. Diller çoğumuzun da bildiği üzere düşük , orta ve yüksek seviyeli olarak 3 kısımda inceliyor. C ve Pawn Orta seviyeli diller arasında yer almakta. Dilin seviyesi ne kadar yüksek olursa anlaşılması da kodlaması da o kadar kolay olur. Yüksek seviyeli dillere örnek olarak Ruby, Python gibi programlama dillerini söyleyebilirim.
Örnek olarak Pawn :Ruby :Kod: Tümünü seç
#include <amxmodx> public plugin_init() { client_print_color(0,0,"Hello World") }
Pyhton :Kod: Tümünü seç
puts "Hello World"
Kod: Tümünü seç
print("Hellow World")
Plugin Yapımı
Moderatör: Moderatörler
-
Yasaklı Üye - Mesajlar: 514
- Server Ip/DNS: cs38.csduragi.com
- Clan İsmi: ZM Apocalypse
- İletişim:
Plugin Yapımı
Link: | |
Linklerini gizle |
-
- Clan İsmi: Ke$`h Gaming
- İletişim:
-
Konu Sahibi - Mesajlar: 442
- Server Ip/DNS: 213.238.173.80
- Clan İsmi: Jessinary
- İletişim:
Plugin Yapımı
Valla Beyler Öyle Bi Konusuyonuzki Diyorum Acaba Hic Kalkismasammi 

Linklerini gizle |
-
- İletişim:
Plugin Yapımı
necati_dgn yazdı: Sal Ara 11, 2018 11:20 pmBen Genellikle Bunu Görüyorum En iyisi bumuKod: Tümünü seç
#include <amxmodx> public plugin_init() { client_print_color(0,0,"Hello World") }
Linklerini gizle |
-
- Clan İsmi: Ke$`h | Gaming
- İletişim:
Plugin Yapımı
C#, nesneye yönelik (oop) bir programlama dilidir. Maalesef bu özellik Pawn'da bulunmamaktadır. C# ile Pawn'ın programlama felsefesi bile farklıdır. Özellikle pawn öğrenmek isteyen birisi için C# ağır bir dil. Programlamaya başlamak isteyen bir kişi istediği dilde başlayabilir fakat C ile başlamak bence en uygunudur. Hem algoritma mantığını geliştirmek için hem de zihninde tasarladığın algoritmaları koda dökmek için rahat bir dil. Günümüzde popüler olarak kullanılan bir çok programlama dili C tabanlı olduğundan (C++ , C#, Java) syntaxı da hemen hemen aynı olup farklı programlama diline geçişte de kolaylık sağlamaktadır.alpersoylu34 yazdı: Sal Ara 11, 2018 10:50 pm 1 yılda bizlerin konumuna gelmen sıkı çalışma ile mümkün, algoritma çıkarmayı, matematiği biraz çözebiliyorsan forumda konular açarak algoritma hazırlamada yardımcı olmamızı isteyebilirsin. C#, C++ dillerine ileri düzeye geldiğini düşündüğün zaman Pawn olarak bahsettiğim amxxe kaymanı öneririm. C# dili ile benzerliği çok ilk bu dili öğrenirsen hayatında da ufak çaplı programlarda yardımcı olur. Taha, Mert ve ben bir iki video çekip youtube yükledik ama hiçbirimizin hevesi kalmadı. Çünkü düzgün anlatamıyoruz global yapamıyoruz. CSPlugin'in bazı videoları ve anlatımları vardı bulursan bakmanı öneririm NVaultu o sayede çözmüştüm ben. Genellikle eklenti içlerini kontrol et C# ye alıştıktan sonra artık şu kod şu işe yarıyor diyerek kendini geliştirebilirsin. Kodların çalışma şekillerini incele, eklentilere göz at. Ufak bir JBMenü bul kendine Anılcan'ın ki olabilir güzel o tam ideal, ona yeni yeni şeyler eklemeye çalış. Bir sorunun olursa her zaman burası sana yardım eder merak etme.
@Serhat Öndeş Bey sizi de yavaştan sahalarda güzel maplerde görebilecek miyiz efenim?
Düzenleme : Evet Egoist biriyim, şaka bir yana bizler de pek bir şey bilmiyoruz karalıyor geçiyoruz işte.
Pawn öğrenmek için başka bir dili ileri düzey bilmek zorunda değilsin. Ben hiçbir programlama dili bilmeden başlamıştım. Ama bana sorarsan Algoritma mantığını kavrayıp C Programlamaya giriş kısmını öğrenmen olayı daha hızlı kavramanı sağlayacaktır. Devamını da daha önce yazmış olduğum bir yazıdan vereyim :
1. Hevesin olacak.
2. Bir şeyi gözünde büyütmeyeceksin.
Örnek bir menü ele alalım. Şunu söyleyeyim daha sayısını bilmediğin jbmenu gerek kodladım gerek geliştirdim vs. bir menüyü baştan sonra kadar (misal colditzin yukarda attığı gibi) yazdığımı hatırlamıyorum. Başka örnek bir menüden kopyalayıp yapıştırdım şimdi çoğunuz diyebilirsiniz böyle coder mi olur yok bilmem ne vs. ben aynı kodu elle yazsam hadi en kısasından 20 sn olsn kopyala yapıştır yapmam 2 saniyemi almaz fark bu.
Kütüphane konusuna gelince ; bana kalırsa kütüphaneye bakmak olayı orta ve ileri düzeydekiler için geçerlidir çok iyi hatırlarım ilk başlarda bakardım çevirirdim mutlaka bir şeyler kafamda yerine oturmazdı eksik kalırdı bu yüzden her kodla ile ilgili örnek eklentilere bakardım ve o kodla ile ilgili kafamda oturmayan şey kalmazdı.
Kod ezberleme vs. konusu , tabi yeni başladın haznende kod vs. bir şey yok vahiy de gelmiyor ne yapacaksın olay basit ; Öncelikle yapmak istediğin şeyin işleyişini kafanda bir kurgulandır ve sana lazım olan kodlar ne bunu kavra daha sonra işleyişi aynı olan farklı bir eklentiye bakıp kopyala yapıştır. Böyle yapa yapa kodu de ezberlersin. Sen emek verdiğin kadarıyla gelişeceksin bu bir çok işde de böyledir zaten. Belirli bir seviyeye geldikten sonra 0 dan daha hiç yapılmamış eklentilere başlıyacaksın ve bunun için de bakacak bir örnek eklentin olmayacak işte o zaman kütüphaneleri karıştırıp aradığını bulacaksın ve bunun içinde iyi bir ingilizce gerekecek ki bana kalırsa işin orası kendiliğinden geliyor.
Unutma kolay öğrenmenin bir yoluda karşılaştırma yaparak öğrenmedir.
Onunda linki burada : silinmis-konular/plugin-coder-nasil-olu ... 19130.html
Linklerini gizle |
-
Plugin Yapımı
@By.Dehset Ağır ancak gerekli bir dil, C öğreniyorsa onu da öğrenmeli. Gördükleri değer ve değişken kodları çok benzer anlayacaktır.
Linklerini gizle |
-
- İletişim:
Plugin Yapımı
Mesajları Baştan Okuyup Okuyup Duruyorum Diyorum Ne Diyo Bunlaralpersoylu34 yazdı: Sal Ara 11, 2018 11:55 pm @By.Dehset Ağır ancak gerekli bir dil, C öğreniyorsa onu da öğrenmeli. Gördükleri değer ve değişken kodları çok benzer anlayacaktır.

Linklerini gizle |
-
- Clan İsmi: Ke$`h Gaming
- İletişim:
Plugin Yapımı
Şu kısma tamamen katılıyorum. @Jessinary15By.Dehset yazdı: Sal Ara 11, 2018 11:40 pm
Pawn öğrenmek için başka bir dili ileri düzey bilmek zorunda değilsin. Ben hiçbir programlama dili bilmeden başlamıştım. Ama bana sorarsan Algoritma mantığını kavrayıp C Programlamaya giriş kısmını öğrenmen olayı daha hızlı kavramanı sağlayacaktır. Devamını da daha önce yazmış olduğum bir yazıdan vereyim :
1. Hevesin olacak.
2. Bir şeyi gözünde büyütmeyeceksin.
Örnek bir menü ele alalım. Şunu söyleyeyim daha sayısını bilmediğin jbmenu gerek kodladım gerek geliştirdim vs. bir menüyü baştan sonra kadar (misal colditzin yukarda attığı gibi) yazdığımı hatırlamıyorum. Başka örnek bir menüden kopyalayıp yapıştırdım şimdi çoğunuz diyebilirsiniz böyle coder mi olur yok bilmem ne vs. ben aynı kodu elle yazsam hadi en kısasından 20 sn olsn kopyala yapıştır yapmam 2 saniyemi almaz fark bu.
Kütüphane konusuna gelince ; bana kalırsa kütüphaneye bakmak olayı orta ve ileri düzeydekiler için geçerlidir çok iyi hatırlarım ilk başlarda bakardım çevirirdim mutlaka bir şeyler kafamda yerine oturmazdı eksik kalırdı bu yüzden her kodla ile ilgili örnek eklentilere bakardım ve o kodla ile ilgili kafamda oturmayan şey kalmazdı.
Kod ezberleme vs. konusu , tabi yeni başladın haznende kod vs. bir şey yok vahiy de gelmiyor ne yapacaksın olay basit ; Öncelikle yapmak istediğin şeyin işleyişini kafanda bir kurgulandır ve sana lazım olan kodlar ne bunu kavra daha sonra işleyişi aynı olan farklı bir eklentiye bakıp kopyala yapıştır. Böyle yapa yapa kodu de ezberlersin. Sen emek verdiğin kadarıyla gelişeceksin bu bir çok işde de böyledir zaten. Belirli bir seviyeye geldikten sonra 0 dan daha hiç yapılmamış eklentilere başlıyacaksın ve bunun için de bakacak bir örnek eklentin olmayacak işte o zaman kütüphaneleri karıştırıp aradığını bulacaksın ve bunun içinde iyi bir ingilizce gerekecek ki bana kalırsa işin orası kendiliğinden geliyor.
Unutma kolay öğrenmenin bir yoluda karşılaştırma yaparak öğrenmedir.
Onunda linki burada : silinmis-konular/plugin-coder-nasil-olu ... 19130.html
Linklerini gizle |
-
- Clan İsmi: Ke$`h | Gaming
- İletişim:
Plugin Yapımı
C#'ın sadece windows platformuna hitap etmesi kesinlikle C# öğrenilmeli mantığını bana göre yok ediyor. Arkadaş eğer Windows masa üstü uygulaması çıkarmak istiyorsa sana katılıyorum bence de öğrenmeli. Ancak konuda "Plugin Yapımı"alpersoylu34 yazdı: Sal Ara 11, 2018 11:55 pm @By.Dehset Ağır ancak gerekli bir dil, C öğreniyorsa onu da öğrenmeli. Gördükleri değer ve değişken kodları çok benzer anlayacaktır.
hakkında bilgi istemiş.
Linklerini gizle |
-
Plugin Yapımı
Kendini her konuda geliştirmeli bir insan, şu an ubuntu kullanıyorum sırf geliştirmek için sen düşün hayatımda belki bir daha görmeyeceğim bir yazılım ancak eğlenceli. "Plugin" yazmakta kullanılan kodları anlaması ve ileride belki bilgisayara heves ederse kolay bir temeli olsun program yazabilsin diye. En ufak windows programı biel C# istiyor sonuçta ama sen de haklısın Amad'ımBy.Dehset yazdı: Çrş Ara 12, 2018 12:08 amC#'ın sadece windows platformuna hitap etmesi kesinlikle C# öğrenilmeli mantığını bana göre yok ediyor. Arkadaş eğer Windows masa üstü uygulaması çıkarmak istiyorsa sana katılıyorum bence de öğrenmeli. Ancak konuda "Plugin Yapımı"alpersoylu34 yazdı: Sal Ara 11, 2018 11:55 pm @By.Dehset Ağır ancak gerekli bir dil, C öğreniyorsa onu da öğrenmeli. Gördükleri değer ve değişken kodları çok benzer anlayacaktır.
hakkında bilgi istemiş.

Linklerini gizle |