Plugin Yapımı
Moderatör: Moderatörler
-
Konu Sahibi - Mesajlar: 442
- Server Ip/DNS: 213.238.173.80
- Clan İsmi: Jessinary
- İletişim:
Plugin Yapımı
Selamun Aleyküm Arkadaşlar Sizlere Son Zamanlarda Üzerine Çok Düştüğüm Ve Ayrıca Hobim Olan Pluginlerden Bahsedeceğim Konuyu Yanlış Yere Açmışsam Özür Dilerim ;
Şimdi Arkadaşlar Ben Hem Hobi Olarak Hemde Kendi Serverime Yardımcı Olsun Diye Plugin Kodlamak İstiyorum Baştan Aşşağıya Bi Plugin Yapmak İstiyorum Bunla Alakalı Küçük Çaplı Bir Arama Yaptım Youtubede Derslerini Gördüm Ama Yinede Forumdaki Eklenti Yazarlarına Sormak İstedim
Bana Tavsiye Edebileceğiniz Şu Kanal İyi Anlatıyor Şurdan Bakarsan Daha İyi Olur Tarzından Tavsiye Edebileceğiniz Bir Yer Varmıdır Ve Ayrıca Şunuda Sormak İstiyorum Ben Bu İşe Kalkışsam Plugin Öğrenme İşine Benim Ne Kadar Süremi Alır
Bilgisi Olduğuna İnandığım Kişileri Etiketliyorumki Konu Hızlı Görünsün :
@necati_dgn
@Yek'-ta
@Serhat Öndeş
@By.Dehset
@Fatih ~ EjderYa
@alpersoylu34
@Taha Demirbaş
Şimdi Arkadaşlar Ben Hem Hobi Olarak Hemde Kendi Serverime Yardımcı Olsun Diye Plugin Kodlamak İstiyorum Baştan Aşşağıya Bi Plugin Yapmak İstiyorum Bunla Alakalı Küçük Çaplı Bir Arama Yaptım Youtubede Derslerini Gördüm Ama Yinede Forumdaki Eklenti Yazarlarına Sormak İstedim
Bana Tavsiye Edebileceğiniz Şu Kanal İyi Anlatıyor Şurdan Bakarsan Daha İyi Olur Tarzından Tavsiye Edebileceğiniz Bir Yer Varmıdır Ve Ayrıca Şunuda Sormak İstiyorum Ben Bu İşe Kalkışsam Plugin Öğrenme İşine Benim Ne Kadar Süremi Alır
Bilgisi Olduğuna İnandığım Kişileri Etiketliyorumki Konu Hızlı Görünsün :
@necati_dgn
@Yek'-ta
@Serhat Öndeş
@By.Dehset
@Fatih ~ EjderYa
@alpersoylu34
@Taha Demirbaş
Link: | |
Linklerini gizle |
Plugin Yapımı
Şahsen ben herhangi bir ders almadan olan eklentileri kurcalaya kurcalaya öğrendim.
Misal bir oyuncuya silah vermeyi bilmiyor iken hemen google ' a DM Silah Menüsü Yazıp nasıl silah verildiğine bakıyordum.
Aynı işlemi kendi eklentimde gerekli yere yazıyordum.
Bir eklenti fikrim var ve bu eklenti içerisinde oyuncunun vurulunca ne kadar hasar aldığını öğrenmek istiyorum diyelim.
Yine hasar almanın kullanıldığı bir eklentiyi bulup içerisinde kim neyi nasıl yapmış inceliyordum. Örneğin hasar algılamayı öğrenmek
için bullet damage eklentisinin içeriğini kontrol ediyordum.
Gel zaman git zaman örnek ala ala artık bakmadan yazıyorsun. Ve hala daha zaman zaman bunu kullanmaktayım.
Bazen geçmişte yazdığım kendi eklentilerimden bile ara ara örnekler alıyorum.
Misal bir oyuncuya silah vermeyi bilmiyor iken hemen google ' a DM Silah Menüsü Yazıp nasıl silah verildiğine bakıyordum.
Aynı işlemi kendi eklentimde gerekli yere yazıyordum.
Bir eklenti fikrim var ve bu eklenti içerisinde oyuncunun vurulunca ne kadar hasar aldığını öğrenmek istiyorum diyelim.
Yine hasar almanın kullanıldığı bir eklentiyi bulup içerisinde kim neyi nasıl yapmış inceliyordum. Örneğin hasar algılamayı öğrenmek
için bullet damage eklentisinin içeriğini kontrol ediyordum.
Gel zaman git zaman örnek ala ala artık bakmadan yazıyorsun. Ve hala daha zaman zaman bunu kullanmaktayım.
Bazen geçmişte yazdığım kendi eklentilerimden bile ara ara örnekler alıyorum.
Linklerini gizle |
-
Plugin Yapımı
1 yılda bizlerin konumuna gelmen sıkı çalışma ile mümkün, algoritma çıkarmayı, matematiği biraz çözebiliyorsan forumda konular açarak algoritma hazırlamada yardımcı olmamızı isteyebilirsin. C#, C++ dillerine ileri düzeye geldiğini düşündüğün zaman Pawn olarak bahsettiğim amxxe kaymanı öneririm. C# dili ile benzerliği çok ilk bu dili öğrenirsen hayatında da ufak çaplı programlarda yardımcı olur. Taha, Mert ve ben bir iki video çekip youtube yükledik ama hiçbirimizin hevesi kalmadı. Çünkü düzgün anlatamıyoruz global yapamıyoruz. CSPlugin'in bazı videoları ve anlatımları vardı bulursan bakmanı öneririm NVaultu o sayede çözmüştüm ben. Genellikle eklenti içlerini kontrol et C# ye alıştıktan sonra artık şu kod şu işe yarıyor diyerek kendini geliştirebilirsin. Kodların çalışma şekillerini incele, eklentilere göz at. Ufak bir JBMenü bul kendine Anılcan'ın ki olabilir güzel o tam ideal, ona yeni yeni şeyler eklemeye çalış. Bir sorunun olursa her zaman burası sana yardım eder merak etme.
@Serhat Öndeş Bey sizi de yavaştan sahalarda güzel maplerde görebilecek miyiz efenim?
Düzenleme : Evet Egoist biriyim, şaka bir yana bizler de pek bir şey bilmiyoruz karalıyor geçiyoruz işte.
@Serhat Öndeş Bey sizi de yavaştan sahalarda güzel maplerde görebilecek miyiz efenim?
Düzenleme : Evet Egoist biriyim, şaka bir yana bizler de pek bir şey bilmiyoruz karalıyor geçiyoruz işte.
Linklerini gizle |
-
Yasaklı Üye - Mesajlar: 514
- Server Ip/DNS: cs38.csduragi.com
- Clan İsmi: ZM Apocalypse
- İletişim:
Plugin Yapımı
Pawn dili, diller arasında ki en kolay dil diyebilirim. Neyi nerede kullanacağını açıkça söylüyor. Mesela menü açarken publiclere yönlendiriyor oradan da komut gönderiyor gibisinden...
Linklerini gizle |
Plugin Yapımı
Harita yapmayı hiç bırakmadım sadece paylaşım yapmıyorum şuan escape modu için güzel haritalar yapmayı planlıyoruz takımı kurduk yavaştan paylaşım yapacağızalpersoylu34 yazdı: Sal Ara 11, 2018 10:50 pm 1 yılda bizlerin konumuna gelmen sıkı çalışma ile mümkün, algoritma çıkarmayı, matematiği biraz çözebiliyorsan forumda konular açarak algoritma hazırlamada yardımcı olmamızı isteyebilirsin. C#, C++ dillerine ileri düzeye geldiğini düşündüğün zaman Pawn olarak bahsettiğim amxxe kaymanı öneririm. C# dili ile benzerliği çok ilk bu dili öğrenirsen hayatında da ufak çaplı programlarda yardımcı olur. Taha, Mert ve ben bir iki video çekip youtube yükledik ama hiçbirimizin hevesi kalmadı. Çünkü düzgün anlatamıyoruz global yapamıyoruz. CSPlugin'in bazı videoları ve anlatımları vardı bulursan bakmanı öneririm NVaultu o sayede çözmüştüm ben. Genellikle eklenti içlerini kontrol et C# ye alıştıktan sonra artık şu kod şu işe yarıyor diyerek kendini geliştirebilirsin. Kodların çalışma şekillerini incele, eklentilere göz at. Ufak bir JBMenü bul kendine Anılcan'ın ki olabilir güzel o tam ideal, ona yeni yeni şeyler eklemeye çalış. Bir sorunun olursa her zaman burası sana yardım eder merak etme.
Linklerini gizle |
-
Plugin Yapımı
Sevindim efenim, kolay gelsin iyi çalışmalar dilerim.Serhat Öndeş yazdı: Sal Ara 11, 2018 10:52 pm
Harita yapmayı hiç bırakmadım sadece paylaşım yapmıyorum şuan escape modu için güzel haritalar yapmayı planlıyoruz takımı kurduk yavaştan paylaşım yapacağız
Linklerini gizle |
-
Plugin Yapımı
Pawn dilini bilmen gerekiyor sanırım
Ama eklenti yazmak yerine ufak ufak editlerle işe başlayabilirsin.
Ama eklenti yazmak yerine ufak ufak editlerle işe başlayabilirsin.
Linklerini gizle |
-
Konu Sahibi - Mesajlar: 442
- Server Ip/DNS: 213.238.173.80
- Clan İsmi: Jessinary
- İletişim:
Plugin Yapımı
Bi Diğer Arkadaşlardanda Bilgi Alayım Çalışmaya Başlıyacağım Hepinize Teşekkür Ederim
Linklerini gizle |
-
- Clan İsmi: Ke$`h Gaming
- İletişim:
Plugin Yapımı
@Captan Price Pawn, C tabanlı bir programlama dili olmakla kalmayıp yine C'den esinlenilerek ortaya çıkmış bir programlama dilidir. Diller çoğumuzun da bildiği üzere düşük , orta ve yüksek seviyeli olarak 3 kısımda inceliyor. C ve Pawn Orta seviyeli diller arasında yer almakta. Dilin seviyesi ne kadar yüksek olursa anlaşılması da kodlaması da o kadar kolay olur. Yüksek seviyeli dillere örnek olarak Ruby, Python gibi programlama dillerini söyleyebilirim.
Örnek olarak Pawn :
Ruby :
Pyhton :
Örnek olarak Pawn :
Kod: Tümünü seç
#include <amxmodx>
public plugin_init()
{
client_print_color(0,0,"Hello World")
}
Kod: Tümünü seç
puts "Hello World"