Yapımcısı :crunch98
Versiyon :1.3
Açıklama :
Bildiğiniz Üzere CSDurağı Sunucuları Maximum 180 Ticrate Sağlıyor. Bu da Zombie Plague ve Escape vb. Gibi Ağır Modlarda Belli Bir Süreden Sonra Sunucuda Ağır FPS Düşüşlerine Sebep Veriyor. Bir Haritada 40 Dakikadan Fazla Kalınması Çökmeye Kadar Gidebiliyor. Bunun Tam Sebebi İse Bir Eklentide En Ufak Hatada Sunucunun Hata Yağdırarak Zaten 180'le Sınırlı Olan Ticrate'i 30'lara 40'lara Çekmesi ve Oyuncuların Pinglerini 400-500'e Kadar Uçurmasıdır. Bu Konuyu Detaylı Bir Şekilde İncelersek:
- CSDurağı Sunucularının Sayısı Çok Fazla Olduğundan CPU/RAM/HDD Kullanımını En Optimum Şekilde Vermek Zorunda. Hem Makina Zorlanmamalı Hem de Sunucu FPS'lerinde Sıkıntı Olmamalı. Optimum Değer İse 180 FPS Olarak Görülmüş. (Sunucu FPS'i İle Oyuncu FPS'i Aynı Şeyler Değildir Hatırlatırım)
- Sunucu FPS'ini Ayarlayan Modül İse MM_Booster Modülüdür. CVAR Ayarı Olarak "sys_ticrate" İle Değiştirilmektedir. Lakin CSDurağı Sizin Sunucunuzu 1000 FPS'e Taşıyarak Diğer Sunuculara Daha Az Gitmesine İzin Vermez. Ana Panelden ve Konsoldan Hiçbir Şekilde Değiştirilememektedir.
- Tam Bu Noktada Sunucuya Doğrudan Komut Yollayabilecek Başka Bir Metod Aradım ve Bir SMA buldum. Lakin 15 Saniyede 1 Otomatik Olarak "sys_ticrate" Değeri 180'e Düşüyordu. Ayriyetten Sunucu FPS'ini Nasıl Okuduğumu Merak Ediyorsanız ayrı bir plugin ile okuyabiliyoruz [yakında paylaşıcam.]
- Ben de Kontrol Noktaları Olan Bir Eklenti buldum. Zincirleme Bir Mantıkla Çalışıyordu. Sunucuya Bağlı "sys_ticrate" Değerini 3.5 Saniyede Bir Kontrol Ediyordu. Şimdi Diyeceksiniz 3.5 Saniyede Bir Kontrol Edeceğine Direk 3.5 Saniyede Bir Sunucu FPS'ini 1000'e Çıkartacak Eklenti Kodlasaydın. Sunucu FPS'iyle Sürekli Oynamak Sunucuya Yük Bindirir ve Ters Etki Yaratır. Kontrol İse Sunucuyu Gram Yormaz. Tam Çalışma Şekli İse Konsola Girilebilen Ticrate Görevi Gören Bir Cvar Yerleştirmem. Siz "sys_static" Değerini Değiştirince Eklenti de "sys_ticrate" Değerini Aynı Şekilde Değiştiriyor.
El Baslayinca veya Harita Degisince Otomatik Calisir.
Kod: Tümünü seç
register_logevent("nject_ticrate", 2, "1=Round_Start")
register_logevent("pause_ticrate", 2, "1=Round_End")
cvar_endround = register_cvar("sys_round_end", "1")
cvar_systicrate = register_cvar("sys_ticrate", "1000")
cvar_enabled = register_cvar("sys_enabled" , "1")
cvar_static = register_cvar("sys_static" , "1000")