Silinmiş konu içerikleri hiçbir şekilde kontrol edlimemektedir. İndirdiğiniz dosyaların sorumluluğu tamamiyle size aittir.
Mutlaka indirdiğiniz dosyaları antivirüs ile taratınız.
Pardon birdakika monitor kapanıyormuş tekrar baktımda...
Sorry düzeltiyorum sistemin kapanıyormu monitor gittiginde ?
Hayır kapanmıyor. Ben açıp kapatınca düzeliyor.
Ekran kartının ısınması ile monitorunun kapanması anlamsız, şu açıdan ekran kartın belli bi yere ısındıgında buyuk ihtimal ekran kartı enerjiyi kesiyor görüntüyü vermiyor, diyorsun monitoru tekrar açınca goruntu geliyor lcd monitor kullanıyorsan eğer floresanlarının ömrü bitiyor olabilir veya kondansatorlerin ömrü bitiyor
Muhtemelen ekran kartından kaynaklı. Oyun oynarken 120 fpsden 30a kadar düşüyor, monitor kapanıyor. FPS düştüğü için monitor kaynaklı olduğunu düşünmüyorum. Isı problemi yok. MHz problemi var. Elimi deydirerek test ettim. fanlarda problem yok.
omertas14544 yazdı: Sal Oca 28, 2020 10:24 pm
Olay fan hızında değilmiş. MHz düşüyor. 800 den 300 e düştüğü için performans da düşüyor. Internette okudum. Güç kaynağının yetersiz geldiğini vs. söylüyorlar. Fakat ilk defa bugün yaşandı. Bence onun ile alakası olmadığını düşünüyorum. Çözüm önerisi olan var mı ?
Sistemi ne zamandır kullanıyorsun ömer ?
GT 630 ekran kartım var. Driver'ını sildim yeniden kuracağım fakat uygun sürümü bulamıyorum. Rica etsem atar mısın abi ? Windows 10 64 Bit
Fps sıkıntısında suçu monitöre atmak nasıl bir kafadır anlamadım.
Bide kasa donduğunda monitöre tokat atan bir zihniyet var onlara da ayrı hayranım.
Ekran kartına ayriyeten bir güç girişi bağlıysa supply veya kablo sorunu olabilir. Ama anladığım kadarı ile daha çok ayar problemi çekiyorsun. Overclock işlemi vs yapmayı denerken fan ayarlarını bozmuş olabilirsin. Mesela ben mhz lerle birlikte sistemin tüm fanlarının ne hızda çalışabileceğini ayarlayabiliyorum. Fakat mhz lerin fanların hızını bozduğunu ilk defa duydum. Yaşamadım hiç. Ya da hatırlamadım.
En iyisi ekran kartını başka kasaya takarak tekrar dene. Eğer ordada fan yavaş çalışıyor ise donanımsal sıkıntıdır.
omertas14544 yazdı: Sal Oca 28, 2020 10:24 pm
Olay fan hızında değilmiş. MHz düşüyor. 800 den 300 e düştüğü için performans da düşüyor. Internette okudum. Güç kaynağının yetersiz geldiğini vs. söylüyorlar. Fakat ilk defa bugün yaşandı. Bence onun ile alakası olmadığını düşünüyorum. Çözüm önerisi olan var mı ?
Sistemi ne zamandır kullanıyorsun ömer ?
GT 630 ekran kartım var. Driver'ını sildim yeniden kuracağım fakat uygun sürümü bulamıyorum. Rica etsem atar mısın abi ? Windows 10 64 Bit
Nvidianın sitesinden indirip kursana, göruntu gittikten sonra monitoru tekrar açtıgında goruntu birkaç dakika sonra tekrar gitmiyorsa problemin donanımsal değil tahanında dediği gibi farklı bir ekrna kartı dene tekrar görüntü giderse, monitorunde problem var demektir.
omertas14544 yazdı: Sal Oca 28, 2020 11:43 pm
Nvidia'da benim ekran kartıma uygun sürüm yok. Her ne kadar etik olmasa da otomatik güncelleyen programlar deneyeceğim.
Slimdrivers indir öyle yükle o halde olmadı geforce experience ile dene.
omertas14544 yazdı: Sal Oca 28, 2020 11:43 pm
Nvidia'da benim ekran kartıma uygun sürüm yok. Her ne kadar etik olmasa da otomatik güncelleyen programlar deneyeceğim.
Slimdrivers indir öyle yükle o halde olmadı geforce experience ile dene.
Ekran kartı sürücüsünü yeniden yükleyince problem çözüldü. Teşekkür ederim yardımların için abi.