Discord sunucumuz açılmıştır, hepinizi bekleriz

https://discord.gg/43gGDQe6tS

Ban Olayları Hk.

Moderatör: Moderatörler

Forum kuralları
[font size=20] DİKKAT [/font]

Silinmiş konu içerikleri hiçbir şekilde kontrol edlimemektedir. İndirdiğiniz dosyaların sorumluluğu tamamiyle size aittir.
Mutlaka indirdiğiniz dosyaları antivirüs ile taratınız.
Kullanıcı avatarı

Konu Sahibi
vagnessi
Mesajlar: 53
Kayıt: Prş Tem 18, 2019 6:00 pm

Ban Olayları Hk.

Mesaj gönderen vagnessi »

Arkadaşlar , yoğun olarak farkettim ki csd de ban sorunu yaşayan bir çok arkadaş var. Artık Server Yönetimlerini bıktırıp CS den soğutma eylemine kadar gidenler var.
ban atıyorum geri geliyor diyen arkadaşlar , ban gag fayda etmiyor diyen arkadaşlar , steam id banlıyorum 2 saniye sonra geri geliyor diyen arkadaşlar ; Bu konuda daha bir sürü başlık açılmış. Arkadaşlar Nick'le cs de işlem yapmaya çalışmayın. Nick dediğiniz şey sınırsız değişkendir. TS3 kullanan serverların dataları ve admin bilgileri nedense zayıf gelmiştir bana. Eğer datalarını kuvvetli serverlar varsa özür diliyorum.
Ban atıyorum geri geliyor diyen arkadaşlar ; Hiç attığınız banları bir grupta , kanalda txt dosyasında paylaşıyor musunuz ? cevabınız hayır ise adamın servera nasıl geri girebildiğini çözemezsiniz.
Serverınızda oynayan oyuncuların kaydını tutuyor musunuz ? Bugün vagnessi nicki hangi steam id ve ip ile girdi ? dün hangi steam id ve ip ile girdi ? Cevabınız hayır ise neden ban yemediğini çözemezsiniz.
Bazı arkadaşlarda var ya bu kadar şeye ne gerek var. İşte oyun bitti zaten oyuncular azaldı zaten , boşa emek boşa gün zaman kaybı diyen. Herkes öyle düşünseydi uzun yıllardır ayakta kalmazdı CS. Yahut önlerden bir ip alıp gelsin o arkadaşlar öyle muhabbet edelim eklentilerin ve dataların bilgilerin ne kadar gerekli olduğuna.

konumuza dönecek olursak kim olursa olsun sizin serverinizde cirit atma adminlere küfür etme hile açma hakkına sahip değildir. Adli yönden zaten aşırı bir cezası var orası ayrı konu. Datalarınızı iyi tutun bilgilendirmelerinizi iyi yapın. Adminlik ve Yönetim ekibinizi iyi oluşturun. Ben en üst ip lerde en üst yetkilerde kendi steam id sini bilmeyenler ile karşılaştım. Adminliği iyi olabilir bu arkadaşların ama data bilgileri daha önemli. Nicke ban atılmaz ; Ban Steam id ve ya ip ye atılır.

-steam id'ye atılan bandan sonra aynı oyuncu servera aynı steam id ile girmişse ban değil kick atmışsınızdır.

-steam id'ye atılan bandan sonra aynı oyuncu servera farklı steam id ile girdiyse ip kontrolü yapın ;
a- İlk bandaki ip aynı ise oyuncu farklı bir clientten girmiştir. Sadece Steam id değiştirmiş
b- ilk bandaki ip farklı ise oyuncu steam id + ip sini beraber değiştiren bir Changer uygulaması kullanıyor

-ip'ye atılan bandan sonra aynı oyuncu servera aynı ip ile giriyorsa ban eklentinizde sorun vardır ve ya ip ban atmamışsınızdır.

-ip'ye atılan bandan sonra aynı oyuncu servera farklı ip ile giriyorsa
a- İlk bandaki steam id değişmemiş ise modem resetlemiş ve modemi değişken ip veriyordur
b- ilk bandaki steam id değişmiş ise oyuncu steam id + ip sini beraber değiştiren bir Changer uygulaması kullanıyor

Steam ID + İp ikisini beraber değiştirmek işlemleri nasıl oluyor
Changer uygulaması kullanarak ( Virüslü bir yazılımdır 2 - 3 changer uygulamasında keylogger mevcut. Sitelerde zaten virüs programınızı kapatmanız istenir )
Mobilnet kullanıyordur. Veriyi kapatıp açtığında Steam id ve ip si değişir.

Peki Önlenemez mi ? Çaresi Yok mu ?
Şuan için Expendables Çözümü var. Eğerki Arkadaşlar Çalışma yapacaksa Datalarla Çalışma yapabilir. Yada discord adresimize gelenlere konuyla ilgili yardımcı olabilirim.

uzun bir yazı oldu. Umarım yararlı olmuştur

Link:
Linklerini gizle
Linki Kopyala
Kullanıcı avatarı

Yek'-ta
Mesajlar: 9624
Kayıt: Cmt Eyl 12, 2015 12:40 pm
İletişim:

Ban Olayları Hk.

Mesaj gönderen Yek'-ta »

vagnessi yazdı: Pzr Oca 17, 2021 3:59 pm
Peki Önlenemez mi ? Çaresi Yok mu ?
Şuan için Expendables Çözümü var. Eğerki Arkadaşlar Çalışma yapacaksa Datalarla Çalışma yapabilir. Yada discord adresimize gelenlere konuyla ilgili yardımcı olabilirim.
Çöp içerik. Çözümü sunulmayan, ya da şu adrese gelin yardımcı olacağım tarzı bütün yazılar çöptür.

Link:
Linklerini gizle
Linki Kopyala
Kullanıcı avatarı

Colditz
Mesajlar: 2574
Kayıt: Çrş Ağu 23, 2017 9:17 pm

Ban Olayları Hk.

Mesaj gönderen Colditz »

+ @vagnessi
Artık şu ban mevzusunu bırakın.
Colditz yazdı: Pzr Oca 17, 2021 8:25 pm CS 1.6 oyunu için yapacağınız hiçbir ban sistemi, oyuncu STEAM olmadığı sürece, kalıcı bir ban değildir. Bunun nedeni ise oyunun bize verdiği yetkilerin kısıtlı olmasıdır. Bize sadece IP adresine ve AuthID adresine ban atmamıza izin veriyorlar. Bazı yazarlar setinfo ban diye bir şey ürettiler ve kalıcı ban olduğunu savundular fakat bu yayıldıkça insanlar bunun da üstesinden gelmeye başladılar. Config.cfg yi sıfırladığınız gibi bu ban da kalkıyordu. Yapmanız gereken şeyler, oyuncuya ip ve authid ban atan bir sistem kullanın ve @Yek'-ta 'nın üretmiş olduğu authid kontrol eklentisini kullanın. %90 oran ile ban kaldırma olaylarını çözeceksiniz.

+ Kalıcı ban bulduk, sunucunuza kuralım gibi şeylere inanmayın. Dediğim şeyler dışında bir ban sistemi yoktur. Varsa da setinfo banı gibi bir süre sonra yayılabilen ve kaldırılabilen bir ban olacaktır.

Link:
Linklerini gizle
Linki Kopyala
Kilitli