Neredeyse 2 - 2,5 yıldır zevkle oynadığım zombie escape modunu sonunda şahsıma ait olan bir sunucuya, moda karşı benim kadar ilgi duyup kurulumu ve benzeri konularda da bilgi ve tecrübe sahibi olan arkadaşım TheAsTeRiX ile kurduk.
Sunucu ilk olarak 13 Ocak 2017 tarihinde "Skull Gaming" adı altında TheAsTeRiX tarafından kurulmuş olup, adı daha sonradan "The Walking Dead" olarak değiştirilmiştir. 2 ay 15 gün sonra 1. yılını doldurmuş olacaktır.
Sunucu ve bu modu çoğu kişiye göre daha iyi bilenler olarak amacımız; elimizden geldiğince modun hakkını vererek eğlenceli ve hoş bir oyun ortamı oluşturmak, büyüyebilmektir.. Başta aynı moda sahip olan diğer sunucu ve klanlar olmak üzere hiçbir kimseyle saçma bir "en iyi olma" yarışına girmek yada çocuksu davranışlar sergilemek değildir.
------
[/color][/b]
Oyunun oynanış şekli ve amacı;
Tur başında başlayan 20 saniyelik bir sürenin ardından enfeksiyon yayılır ve zombiler belirlenir. İnsanlar kaçmaya, zombilerse insanları kovalamaya başlar. İnsanların amacı harita sonundaki kaçış aracına enfeksiyon kapmadan ulaşıp turu bitirmektir. Haritalarda çeşitli kırılabilir objeler ve engeller mevcuttur, bu sebepten de insan olarak oynarken takım arkadaşlarınıza yardım edip bir takım oyunu sağlamanız avantajınıza bir hareket olup oyunu daha zevkli kılacaktır.. Zombilerin amacıysa bütün insanları harita sonundaki kaçış aracına binmeden zombi yapıp turu bitirmektir / kazanmaktır.