Türkçe yazım kuralları
Moderatör: Moderatörler
-
Konu Sahibi
Yasaklı Üye - Mesajlar: 1112
- Server Ip/DNS: Csxx.csduragi.com
- Clan İsmi: Biizn-i Hüda
Türkçe yazım kuralları
Uyulması gereken kurallardan biri olması gerekiyor şahsi fikrime göre. Köşede bir yerde sözlüğümsü bir bar olabilir bence. Bazılarımız kriz geçiriyor yoksa :/
Link: | |
Linklerini gizle |
Türkçe yazım kuralları
Türkçe kurallarına baksak forumun %95 'ini kapatır tası tarağı toplar gideriz.
Linklerini gizle |
-
Konu Sahibi
-
- Server Ip/DNS: -
- Clan İsmi: -
- İletişim:
Türkçe yazım kuralları
Bu kadar derinlemesine girilirse herkeste hata bulunur. Örneğin senin konu mesajını ele alalım.
"olması gerekiyor" " şahsi fikrime göre bence"
Hadi cümlenin devrik olmasını dikkate almayalım. Olması gerekiyor dediğinizde zaten kendi fikrinizi ortaya koyuyorsunuz. Tekrar "şahsi fikrime göre" demeniz gereksiz kelime kullanımıdır. Ek olarak fikrime dediğinizde de bunu yapmış oluyor bu sefer de "şahsi" kelimesini fazladan kullanıyorsunuz.
E.N: "bir" ve "şey" kelimelerinin olabildiğince kullanılmaması gereklidir.
Doğrusu: "Yazım kuralları forumda da olmalı."
"Köşede sözlük barı olabilir."
"Bazılarımız kriz geçiriyor yoksa" - "Bazılarımız kriz geçiriyor."
Dediğim gibi bu kadar derinlemesine girmeye lüzum yok. Anadolu, Karadeniz veya Türkiye'nin herhangi yerine gittiğinizde bilseniz neler ile karşılaşıyorsunuz.
Örnek:
"firaktalaa" "döl" "horiy" Samsun/ÇARŞAMBA
"çit" "çocuk" "oraya"
Forumda yazım kuralları geçerli olursa benim gibi sürekli sizi düzelten insanları düşünün? İnsan daha çok kriz geçirir.
Bu sebeple fazla takılmayın.
"olması gerekiyor" " şahsi fikrime göre bence"
Hadi cümlenin devrik olmasını dikkate almayalım. Olması gerekiyor dediğinizde zaten kendi fikrinizi ortaya koyuyorsunuz. Tekrar "şahsi fikrime göre" demeniz gereksiz kelime kullanımıdır. Ek olarak fikrime dediğinizde de bunu yapmış oluyor bu sefer de "şahsi" kelimesini fazladan kullanıyorsunuz.
E.N: "bir" ve "şey" kelimelerinin olabildiğince kullanılmaması gereklidir.
Doğrusu: "Yazım kuralları forumda da olmalı."
"Köşede sözlük barı olabilir."
"Bazılarımız kriz geçiriyor yoksa" - "Bazılarımız kriz geçiriyor."
Dediğim gibi bu kadar derinlemesine girmeye lüzum yok. Anadolu, Karadeniz veya Türkiye'nin herhangi yerine gittiğinizde bilseniz neler ile karşılaşıyorsunuz.
Örnek:
"firaktalaa" "döl" "horiy" Samsun/ÇARŞAMBA
"çit" "çocuk" "oraya"
Forumda yazım kuralları geçerli olursa benim gibi sürekli sizi düzelten insanları düşünün? İnsan daha çok kriz geçirir.

Linklerini gizle |
-
Konu Sahibi
Türkçe yazım kuralları
"Olması gerekiyor" genel olarak insanların düşündüğü bir şey, sadece ben değilim.
"şahsi fikrime göre bence" yazdım. Fikir dediğimiz şey sadece kişiye ait olmayıp bir grubada ait olabilir, veya bir kaç kişiye. Zaten konuda sadece kendim için değil bir kaç için daha dile getirip, tek kişi ağzından konuşmuş gibi oldum. Bu durumdan "şahsi fikrime göre bence" şeklinde üstüne basa basa belirttim.
Yoksa yazdım çünkü, hatalardan dolayı kriz geçiriyor,bar olmadığından değil. :/
"şahsi fikrime göre bence" yazdım. Fikir dediğimiz şey sadece kişiye ait olmayıp bir grubada ait olabilir, veya bir kaç kişiye. Zaten konuda sadece kendim için değil bir kaç için daha dile getirip, tek kişi ağzından konuşmuş gibi oldum. Bu durumdan "şahsi fikrime göre bence" şeklinde üstüne basa basa belirttim.
Yoksa yazdım çünkü, hatalardan dolayı kriz geçiriyor,bar olmadığından değil. :/
Linklerini gizle |
Türkçe yazım kuralları
Ğ ile Y yi karıştırmayın benim için yeterli, teşekkür ederim.
Linklerini gizle |
-
Türkçe yazım kuralları
Eyer karıştırırsak ban yer miyiz?Yek'-ta yazdı: Pzt Ağu 20, 2018 3:13 pm Ğ ile Y yi karıştırmayın benim için yeterli, teşekkür ederim.
Canım acıdı göndermeden önce : *EĞER
Linklerini gizle |
-
Konu Sahibi
Türkçe yazım kuralları
Yıldız kelimeden sonra yazılır.alpersoylu34 yazdı: Pzt Ağu 20, 2018 5:54 pmEyer karıştırırsak ban yer miyiz?Yek'-ta yazdı: Pzt Ağu 20, 2018 3:13 pm Ğ ile Y yi karıştırmayın benim için yeterli, teşekkür ederim.
Eğer*
Linklerini gizle |
-
Türkçe yazım kuralları
Biliyorum, sonuna yıldız koymayı unutmuşum wpde öyle yazınca kalın yazıyor ya.EmirhanBeyBeta yazdı: Pzt Ağu 20, 2018 7:18 pmYıldız kelimeden sonra yazılır.alpersoylu34 yazdı: Pzt Ağu 20, 2018 5:54 pmEyer karıştırırsak ban yer miyiz?Yek'-ta yazdı: Pzt Ağu 20, 2018 3:13 pm Ğ ile Y yi karıştırmayın benim için yeterli, teşekkür ederim.
Eğer*
Linklerini gizle |
-
- Server Ip/DNS: MoonDeveloperTeam
- İletişim:
Türkçe yazım kuralları
A:SFGAD:SFGASDF:GASD:FGADHADFÇGAETH:ADFGADÇTH: neden sesli gülüyorum AD:FHADF:HYek'-ta yazdı: Pzt Ağu 20, 2018 3:13 pm Ğ ile Y yi karıştırmayın benim için yeterli, teşekkür ederim.
Linklerini gizle |