Discord sunucumuz açılmıştır, hepinizi bekleriz

https://discord.gg/43gGDQe6tS

MySQL bağlantısı oluşturma

Bilgisayar ve mobil cihazlar , internet alemi ve her türlü teknolojik aletler hakkında konular

Moderatör: Moderatörler

Kullanıcı avatarı

Konu Sahibi
ulyoS

Mesaj gönderen ulyoS »

Merhabalar, bir program yazacağım ancak şöyle bir sıkıntı var MSSQL bağlantılı bir program ile veri girişlerini siteye aktararak reklamları ekleme yapıyorum. Fazla anlatamayacağım. Ancak MySQL bağlantısı oluşturamadım. Ne kadar denesem de hata vermekte. Wordpress olan başka bir sitemiz daha var onun için imkansızı deneyeceğim zaten. Programdan siteye verileri aktarmam için MySQL veritabanına girmem gerekmekte.

Programın çalışma mantığı ;

1- Program verileri MySQL üzerinden çeker, f_ad - f_tel - f_adres - p_ad - f_yil - f_tur gibi tablolardan bilgileri çekmekte.
Bilgileri çekmesi kolay.

2-ekleme işlemini siteye yapacağım, burada sitede kullandığımız metodu kullanacağım.

Böylece personellerin girdiği firma kayıtları direk programa eklenecek ve bizim siteye admin panelinden 2 dakikada girdiğimiz kayıt hemen ekle yaparak anında eklenecek. Bunun için MySQL'e programda (#C) open açamıyorum kullandığım kodlar hata vermekte.

Örnek Kod ;

Kod: Tümünü seç

public MySqlConnection mysqlbaglan= new MySqlConnection("Server=localhost;Database=xxxx;Uid=root;Pwd='';Encrypt=false;AllowUserVariables=True;UseCompression=True;chartset=utf8");

bla bla..

mysqlbaglan.Open();
Open yapılmamakta hata veriyor. Bana MySQL bağlantısı oluşturmayı öğretebilecek bir arkadaşıma ihtiyacım var.

Link:
Linklerini gizle
Linki Kopyala
Kullanıcı avatarı

specified
Server Ip/DNS: csX.csduragi.com
Clan İsmi: FCS Gaming
İletişim:

Mesaj gönderen specified »

Nerede ne hatası veriyor

Link:
Linklerini gizle
Linki Kopyala
Kullanıcı avatarı

Konu Sahibi
ulyoS

Mesaj gönderen ulyoS »

Bağlantı oluşturulamadı hatası veriyor

Link:
Linklerini gizle
Linki Kopyala
Kullanıcı avatarı

Ömer TELLİ
Yönetici
Server Ip/DNS: dm.csduragi.com
Clan İsmi: csd

Mesaj gönderen Ömer TELLİ »

Mysql server kurulu dimi bilgisayarına yani çalıştığına eminsin ?
phpmyadmin ile vs ulaşabiliyor musun ?

Link:
Linklerini gizle
Linki Kopyala
Kullanıcı avatarı

Konu Sahibi
ulyoS

Mesaj gönderen ulyoS »

MySQL server kurulu bilgisayarda, çalıştığına da eminim kaç kayıt kaldığını oradan gösterdim daha Cuma günü.
PHPMyAdmin ile ulaşılılıyor ancak şu an bir şey diyemeyeceğim evdeyim şirkete geçtiğimde bakacağım o bilgisayarı yanımda getirmiyorum..

Link:
Linklerini gizle
Linki Kopyala