Öncelik ile algoritma. Hiç bilmiyor isen code.org a giriş yapıp kurs2 ve kurs3 ü bitiriyorsun.
C programlamaya giriş ve algoritmaya giriş ilk 13 ders, oynatma listesi;
https://www.youtube.com/playlist?list=P ... qFO3nwIZ5i
C ye devam etmek isen 13'ten sonrasına devam et, ama ben 1.6 ya başlayacağım der isen ilk 13 ders senin için yeterli.
Pawn diline geçtiğin vakit(1.6 eklenti yazmak için), güncel kütüphane olan reapiden başlayabilirsin. Yukarıda yazdıklarımı yaptıktan sonra benim anlattığım ders videosunu rahatlık ile yapabilirsin, ki bende zaten hiç bilmeyen birisinin anlayabileceği düzeyde anlattım. Ne nerden geliyor, neden geliyor, neden bunu yapıyorum vs. bütün hepsini açıklıyorum.
C ile tek farkı değişken tanımlamaları. int blabla ile tanıttığın vakit blabla değişkeni int oluyor, ama pawn da tanımlandırır iken new blabla olarak tanımlandırıyorsun. Ve eğer pawn da float bir değişken tanımlandırmak ister isen new Float:blabla şeklinde tanımlandırıyorsun.
Pawnda string değişken yoktur, her adresini doldurduğun int değişkenler vardır. Bu dediğim biraz daha sonrası için.
C de int main() [ } var, pawnda public plugin_init(){ } diyebilirsin. Bu tamamı ile kullandığın kütüphane ile alakalı. C deki main, stdio kütüphanesinde tanımlıdır, pawn da plugin_init, amxmodx kütüphanesinde tanımlıdır.