Const tan %s ile veri çekimi
Moderatör: Moderatörler
Ön tanımlı sabitlerden sadece dize değeri ni cekebilirsin. Sabitlere dize değeri ekleyemessin.
Link: | |
Linklerini gizle |
-
new stock diye bir kullanım yok. new const komutu, yanlış kullanmadığınız sürece, kastırmaz sunucuyu.OlasMo yazdı: Çrş Tem 08, 2020 6:06 pm new stock yapınca new const yaptığıma oranla daha az kastığını gözlemledim :D ayrıca ordaki ml ve mialegend yazılarını silip %s yazıp tag daki const u oraya çektirmek amacım
Stock komutu sadece kütüphanelerin içinde kullanılan bir komuttur.
Linklerini gizle |
-
Konu Sahibi - Mesajlar: 19
Anlayamadım bi örnek atabilir misinseypa yazdı: Çrş Tem 08, 2020 8:37 pm Ön tanımlı sabitlerden sadece dize değeri ni cekebilirsin. Sabitlere dize değeri ekleyemessin.
Linklerini gizle |
-
Kullansam bile const tan bi farkı olmuyor bi hatasını da görmedim amaColditz yazdı: Çrş Tem 08, 2020 9:12 pmnew stock diye bir kullanım yok. new const komutu, yanlış kullanmadığınız sürece, kastırmaz sunucuyu.OlasMo yazdı: Çrş Tem 08, 2020 6:06 pm new stock yapınca new const yaptığıma oranla daha az kastığını gözlemledimayrıca ordaki ml ve mialegend yazılarını silip %s yazıp tag daki const u oraya çektirmek amacım
Stock komutu sadece kütüphanelerin içinde kullanılan bir komuttur.

Linklerini gizle |
-
Sanırım bugün ben kimseye bir şey doğru düzgün anlatamıyorum yahut insanlar beni anlamak istemiyor.OlasMo yazdı: Çrş Tem 08, 2020 10:29 pm Kullansam bile const tan bi farkı olmuyor bi hatasını da görmedim ama :D
Stock kütüphane içinde yahut birkaç parçaya bölünmüş eklentiler için kullanılıyor. Const ise harita değiştirmeden
değişmeyen "KALICI" değerler için kullanılıyor.
Örneğin;
Kod: Tümünü seç
new const tag[] = "Server Tag"
#define tag "Server Tag"
https://forums.alliedmods.net/showpost. ... ostcount=3There is no reason to use 'stock' unless you are doing a library or something splitted in several files, for examp
Linklerini gizle |
-
Tamam anladım sakin kalalım konuya dönersek formatex veya vformat kullanarak dediğim şey yapılabilir miColditz yazdı: Çrş Tem 08, 2020 10:42 pmSanırım bugün ben kimseye bir şey doğru düzgün anlatamıyorum yahut insanlar beni anlamak istemiyor.OlasMo yazdı: Çrş Tem 08, 2020 10:29 pm Kullansam bile const tan bi farkı olmuyor bi hatasını da görmedim ama![]()
Stock kütüphane içinde yahut birkaç parçaya bölünmüş eklentiler için kullanılıyor. Const ise harita değiştirmeden
değişmeyen "KALICI" değerler için kullanılıyor.
Örneğin;Buradaki tag değişkeni sunucu içerisinde ve eklentinin herhangi bir bölümünde hiçbir şekilde değiştirilemeyeceği için const ile yazılmalıdır. Eğer const kullanmak istemiyorsan #define kullanabilirsin, aynı işlevi görecektir lakin new stock diye bir şey ilk defa ve son defa senden duyuyorum. Böyle bir şey yok.Kod: Tümünü seç
new const tag[] = "Server Tag" #define tag "Server Tag"
https://forums.alliedmods.net/showpost. ... ostcount=3There is no reason to use 'stock' unless you are doing a library or something splitted in several files, for examp
Linklerini gizle |
-
Arkadaşın da dediği gibi sabit değerlere %s ile değer çekemezsin.seypa yazdı: Çrş Tem 08, 2020 8:37 pm Ön tanımlı sabitlerden sadece dize değeri ni cekebilirsin. Sabitlere dize değeri ekleyemessin.
Linklerini gizle |
-
Tek hortum girişine çift delikli hortum takarsan su kaçırır demek ile aynı anlama getirilmiş.
Konuya gelirsek. sabit olmayan veriyi ilk çektir daha sonra sabiti çek. Biri daha yazmış mesela(%s %s gibi) Ama ben uğraşmak istemiyorum felan diyorsan sözlük dosyası oluştur. Ama inan daha çok uğraşırsın.
Linklerini gizle |
-
Sözlük dosyasından kastın eğer data/lang a atılan ise haklısın uğraştırır teşekkür ederim yardımlarınız için.Taha Demirbaş yazdı: Çrş Tem 08, 2020 11:53 pmTek hortum girişine çift delikli hortum takarsan su kaçırır demek ile aynı anlama getirilmiş.
Konuya gelirsek. sabit olmayan veriyi ilk çektir daha sonra sabiti çek. Biri daha yazmış mesela(%s %s gibi) Ama ben uğraşmak istemiyorum felan diyorsan sözlük dosyası oluştur. Ama inan daha çok uğraşırsın.
Linklerini gizle |