Öncelikle ilginiz için teşekkür ederiz.Ömer TELLİ yazdı: Sal Haz 26, 2018 6:38 pm Bugün 1-2 değişiklik daha yapıldı, hiç saldırı geldi mi ?
Saldırı olayını takip edemedik çünkü bir kaç gündür serverımızı hep bakımda tutmak zorunda kaldık. Bu bir ''veryansın'' değil, teknik destek talebi de değil ama durumumu da sizinle paylaşmak isterim. 5. defadır sıfırlayıp kurdum paneli. Hatırlarsınız, önceden açtığım konuda şu terminolojik olarak hatalı olsa bile başka türlü tanımlayamadığım panelin ''bugta'' olması konusu ile ilgilendik 2-3 gündür. [CS43] 5 aydır bende, tüm teknik işleriyle ben ilgilendim ama ilk defa böyle bir şey yaşıyoruz. Metamod dosyalarını geçtim hiçbir ftp dosyasını asla silme gibi bir işlemim olmadı.
Son gelişmeler ise şöyle:
Dün gece (25 Haziran'ı 26 Haziran'a bağlayan gece) serverı baştan kurduğum halde (Kurarken belki benim pluginlerimde problem vardır ihtimalini ekarte etmek için başka tecrübeli server sahiplerinin pluginlerini kullanarak onların şahitliğinde kurdum) ve her şey sorunsuz devam ettiği halde sabah yine ''bug?'' a girmişti. 26 Haziran 14.00 civarı -o an işte olduğum için ve pluginlerle uğraşamayacağım için- paneli sıfırlayıp de_dust açıp bırakmıştım.
Akşam işten gelince bir baktım yine ''bug?'' a girmiş. Ve kayıtlarda hiçbir teknik işlem görünmüyordu.
Bu gece tekrar sıfırlayıp tekrar kurdum. (27 Haziran 02.00 itibariyle) Bu sefer pluginleri de ekledim. Şuan sorunsuz ama hayırlısı bakalım. Tüm altpanelleri sildim, users.ini devre dışı bıraktım. Ben dahil kimse (özellikle ftp dosyalarına) girip-çıkmayacak ve tüm gün takip edeceğim.
Dün (13.30 civarı) sıfırladıktan sonra hiçbir teknik işlem (yükleme-silme-ekleme vs dahil) yapılmadığı halde aynı duruma gelen panelin panel işlem loglarının SS'ini de aldım sizinle de paylaşmak isterim.

''bug'' kelimesini kullanıyorum çünkü başka türlü tanımlayamadım.
Tekrardan iyi çalışmalar Ömer Bey.