Arkadaşlar reapi ile kod yazmaya başlamak doğru mu olur ? Eklenti yazmaya nereden başlamalıyız ? Hazır yapılmış menülerin bir kısmını okuyabiliyorum ama yazma olayına gelınce menüyü daha oluşturamıyorum bile.Buna nereden başlamalıyız.
Birde ek olarak kod olayından soru soracagım , bu reapi eklentisindeki Registerhookchain kodları kayıt etmeye mi yarıyor veya bunların neye yaradıgını anlatan türkçe bir klavuz gibi birşey var mı ? Const , switch , Max_client +1 , new bool : , gibi kodlar neye yarıyor bunlarında bir yardım klavuzu var mı ? Yardım ederseniz sevinirim
Teşekkürler.
Eklenti kodlama
Moderatör: Moderatörler
-
Konu Sahibi - Mesajlar: 1625
-
Eklenti kodlama
Öncelikle ; gelistirme-arac-gerecler/ bölümünde bir çok proje ve yardım videosu mevcut.
reAPi kullanmanı ilk başlarda tavsiye etmiyorum, her hangi bir dil bilgin yoksa zorlanırsın ilk önce diğer kütüphanelerden kodların amacını ve kullanımını öğrenirsin diğer türlü aklın biraz karışabilir.
Menü vb için örnek video ; gelistirme-arac-gerecler/oyun-ici-menul ... 14696.html
bu dediğin kodların bazıları değişken bazıları ise seçim.
Buradan kod ve kütüphane anlamlarına bakabilirsin.
Ayrıca, çoğu insan ilk önce eklentileri inceler. Ben sıfırdan bu işe başladığımda doğrusu ilk başta menülere girişmemiştim. Menü yapsam ne olacak içini dolduramadıkça?
Bu yüzden ilk yaptığım şey şu idi, CT'Ye el başı silah vermek, T'ye hız vermek ve benzeri bir sürü şey ile kendimi geliştirmiştim.
reAPi kullanmanı ilk başlarda tavsiye etmiyorum, her hangi bir dil bilgin yoksa zorlanırsın ilk önce diğer kütüphanelerden kodların amacını ve kullanımını öğrenirsin diğer türlü aklın biraz karışabilir.
Menü vb için örnek video ; gelistirme-arac-gerecler/oyun-ici-menul ... 14696.html
bu dediğin kodların bazıları değişken bazıları ise seçim.
Buradan kod ve kütüphane anlamlarına bakabilirsin.
Ayrıca, çoğu insan ilk önce eklentileri inceler. Ben sıfırdan bu işe başladığımda doğrusu ilk başta menülere girişmemiştim. Menü yapsam ne olacak içini dolduramadıkça?
Bu yüzden ilk yaptığım şey şu idi, CT'Ye el başı silah vermek, T'ye hız vermek ve benzeri bir sürü şey ile kendimi geliştirmiştim.
En son Yek'-ta tarafından Pzr Ağu 16, 2020 10:26 pm tarihinde düzenlendi, toplamda 1 kere düzenlendi.
Sebep: yasaklı site reklamı.
Sebep: yasaklı site reklamı.
Link: | |
Linklerini gizle |
-
- Clan İsmi: Ke$`h | Gaming
- İletişim:
Eklenti kodlama
Kodlar, programlama dilleriyle yazılır. Reapi, eklenti geliştirirken gerektiğinde kullanacağınız bir kütüphanedir. Yani reapi ile yazılan da yazılmayan da aynı dili ve aynı yapıyı kullanır. Aradaki fark kütüphanelerdir. Dolayısıyla kodlar kütüphanelerle değil programlama dilleriyle yazılır. Kütüphaneleri kod yazmak için gerekli araçlar olarak düşünebilirsin.
Eklenti yazma konusuna gelecek olursam. Bu işi en kolay ve en sağlam şekilde öğrenmek için öncelikle algoritma ve programlama mantığını kavraman şart. Yani karşılaştığın bir problemi çözmek için izleyeceğin yolu, bilgisayarın anlayacağı bir şekilde kurgulayabilme becerisinden bahsediyorum. Kurguladığın çözüm yolunu bilgisayara aktarman için de bir programlama dili gerekiyor. Kullanacağın programlama dili aslında fark etmiyor. Eklenti geliştirmek için kullanılan Pawn dilini de kullanabilirsin başka bir dili de. Ama bana sorarsan C dilini öneririm. Çünkü her dilde sayısız kaynak var. C'deki birçok yapı Pawn'da da mevcut. Zaten aynı söz dizimini kullanıyorlar. C dilini temel olarak öğrendikten sonra konuda sorduğun birçok sorunun cevabını almış olacaksın. Artık yapman gereken olabildiğince eklentileri kurcalamak. Mesela eklenti istek bölümünde çözülen konuları incelemen hatta gerekirse eklemeler yapman seni çok çabuk ileriye taşıyacaktır.
Son olarak, öğrenme süreci uzun, zahmetli ve sabır gerektiren bir süreçtir. Kafan mutlaka karışacaktır, yılmaman gerekiyor. Zaten karışmasa kendinden şüphe et
İşin en sıkıcı tarafı da hatalarla uğraşmaktır. En ilginç yanı ise hataların kadar bilgi sahibi olman.
Algoritma & Programlama becerisi geliştirme ve C dili ile ilgili https://youtu.be/gHmaZ2zeLu8?list=PLh9E ... K5IeNCKCzY video serisini tavsiye ederim. 12.video'ya kadar (12 dahil) yeterlidir. Tabii bu videoların dışında da bol bol algoritmik sorular çözebilirisn.
Eklenti yazma konusuna gelecek olursam. Bu işi en kolay ve en sağlam şekilde öğrenmek için öncelikle algoritma ve programlama mantığını kavraman şart. Yani karşılaştığın bir problemi çözmek için izleyeceğin yolu, bilgisayarın anlayacağı bir şekilde kurgulayabilme becerisinden bahsediyorum. Kurguladığın çözüm yolunu bilgisayara aktarman için de bir programlama dili gerekiyor. Kullanacağın programlama dili aslında fark etmiyor. Eklenti geliştirmek için kullanılan Pawn dilini de kullanabilirsin başka bir dili de. Ama bana sorarsan C dilini öneririm. Çünkü her dilde sayısız kaynak var. C'deki birçok yapı Pawn'da da mevcut. Zaten aynı söz dizimini kullanıyorlar. C dilini temel olarak öğrendikten sonra konuda sorduğun birçok sorunun cevabını almış olacaksın. Artık yapman gereken olabildiğince eklentileri kurcalamak. Mesela eklenti istek bölümünde çözülen konuları incelemen hatta gerekirse eklemeler yapman seni çok çabuk ileriye taşıyacaktır.
Son olarak, öğrenme süreci uzun, zahmetli ve sabır gerektiren bir süreçtir. Kafan mutlaka karışacaktır, yılmaman gerekiyor. Zaten karışmasa kendinden şüphe et

Algoritma & Programlama becerisi geliştirme ve C dili ile ilgili https://youtu.be/gHmaZ2zeLu8?list=PLh9E ... K5IeNCKCzY video serisini tavsiye ederim. 12.video'ya kadar (12 dahil) yeterlidir. Tabii bu videoların dışında da bol bol algoritmik sorular çözebilirisn.
Linklerini gizle |
-
Konu Sahibi - Mesajlar: 1625
Eklenti kodlama
Aslında ben sadece Cs1.6 üzerinden kodlamayı öğrenmek istiyorum. Ama bence çözümü kendim bulmam gerekiyor. Bir süre çözülen eklentilere bakarım, sonra Hlds üzerinden küçük küçük menüye tıklayınca silah alma can alma vs. yaparım, yavaş yavaş inşallah girişirim bu işe.amad yazdı: Cmt Ağu 08, 2020 12:51 am Kodlar, programlama dilleriyle yazılır. Reapi, eklenti geliştirirken gerektiğinde kullanacağınız bir kütüphanedir. Yani reapi ile yazılan da yazılmayan da aynı dili ve aynı yapıyı kullanır. Aradaki fark kütüphanelerdir. Dolayısıyla kodlar kütüphanelerle değil programlama dilleriyle yazılır. Kütüphaneleri kod yazmak için gerekli araçlar olarak düşünebilirsin.
Son olarak, öğrenme süreci uzun, zahmetli ve sabır gerektiren bir süreçtir. Kafan mutlaka karışacaktır, yılmaman gerekiyor. Zaten karışmasa kendinden şüphe etİşin en sıkıcı tarafı da hatalarla uğraşmaktır. En ilginç yanı ise hataların kadar bilgi sahibi olman.
Teşekkürler.
Linklerini gizle |